Inchirieri masini in Bucuresti pe timp de iarna

inchiriere masini iarna

Sofatul pe timp de iarna poate fi dificil din cauza drumurilor alunecoase si a vizibilitatii reduse. De asemenea, se impun o serie de cerinte suplimentare pentru starea tehnica a masinii. Daca intentionati sa apelati la serviciile unei firme de inchirieri masini in Bucuresti pe timp de iarna, va recomandam sa cititi sfaturile prezentate mai jos. Acestea va vor ajuta sa faceti alegerea corecta si sa minimizati riscul unor situatii neplacute.

Chestiuni ce necesita atentie

Cauciucurile. Masina trebuie sa aiba anvelope de iarna. Evaluati atent starea cauciucurilor. Trebuie sa fie suficient de noi pentru a rula cat mai bine pe suprafete alunecoase cum ar fi poleiul.

Aprinderea. Evaluati cum functioneaza aprinderea masinii. Daca masina se afla intr-o stare tehnica excelenta, cum sunt cele din flota oferita de rent a car Bucuresti, va porni de la prima cheie, in ciuda temperaturii scazute.

Acumulatori. Incarcarea bateriei trebuie sa fie suficienta. Daca inchiriati o masina intr-o regiune cu un climat cu temperaturi preponderent negative, este indicat sa alegeti masinile ce sunt echipate cu baterii avand capacitati mai mari.

Aditivi si alte produse chimice auto. Iarna se folosesc aditivi speciali care sunt rezistenti la ingrosarea combustibililor sau uleiului la temperaturi scazute. De asemenea, se foloseste un lichid de parbriz care nu ingheata chiar daca temperatura scade pana la temperaturi extreme de sub -30°C.

Sfaturi pentru inchirierea masinilor iarna

Inainte de a prelua masina dorita de la punctul de inchiriere, asigurati-va ca faceti un test drive. Evaluati cat de repede se incalzeste interiorul masinii, daca motorul functioneaza fara probleme. Faceti un test drive impreuna cu reprezentantul firmei de inchirieri masini in Bucuresti. Alegeti masina care a functionat cel mai bine pe un test drive similar.

Masina inchiriata poate fi in stare perfecta, dar daca soferul incalca regulile de circulatie si goneste pe un drum alunecos, este putin probabil ca o astfel de calatorie sa se incheie intr-un mod fericit. Prin urmare, este nevoie sa respectati cu strictete regulile de circulatie, sa mentineti o distanta optima fata de masinile din fata, iar inainte de orice viraj sa reduceti viteza din timp prin frana de motor. Calcarea brusca a pedalei franei de serviciu va face sa pierdeti controlul directiei. Nu este recomandat sa iesiti pe drum fara o necesitate speciala in timpul ninsorilor abundente sau in conditii de ger extrem.

Daca nu aveti incredere in abilitatile dvs., puteti inchiria o masina cu sofer pe timp de iarna. De obicei, unele firme de inchirieri masini in Bucuresti angajeaza soferi profesionisti ce au o experienta semnificativa in conducerea masinilor pe orice drum si in orice anotimp. Acest serviciu va va permite sa evitati posibile situatii neplacute si pur si simplu sa va relaxati in timp ce va bucurati de calatoria propriu-zisa.

Proceduri in caz de accident

Un contract de inchiriere a unei masini contine de obicei instructiuni detaliate in caz de accident. In general, acestea nu sunt foarte complicate. Soferul trebuie sa raporteze imediat serviciul rutier corespunzator, sa informeze compania de inchirieri masini Bucuresti si sa efectueze toate actiunile specificate in regulile de circulatie, in caz de accident.

Incalcarea oricaruia dintre punctele acestui algoritm poate duce la faptul ca asiguratorul sa poata refuza plata despagubirilor, iar aceasta obligatie va reveni chiriasului. In general, soferul unei masini inchiriate poate fi raspunzator pentru consecintele unui accident in urmatoarele cazuri:

  • nu exista documente de la politia rutiera care sa confirme nevinovatia sa in incident;
  • nu exista niciun inculpat care a cauzat dauna (de exemplu, in caz de avarie sau furt al masinii sau al componentelor acesteia).

Oricum, este recomandat sa va amintiti ca atentia pe drum si respectarea regulilor de circulatie reduc semnificativ probabilitatea unui accident.