Semnificatia simbolica a inelelor – pe care dintre degete este mai bine sa purtati inelul

Inel

Dupa ce te-ai uitat la un inel dragut dintr-un magazin de bijuterii sau ai primit un cadou pretios de la o persoana draga, te intrebi adesea pe ce deget sa il porti si daca are vreun sens? Nu numai femeilor le place sa-si decoreze degetele cu inele, ci si multi barbati.

Semnificatia degetelor in filozofia chineza

Traditia de a purta inele se intoarce in antichitate. Inelul este un decor special, care a fost atribuit puterii magice din cele mai vechi timpuri si asociat cu diferite ritualuri. Unul dintre ritualurile care au supravietuit pana in prezent este ceremonia de casatorie, in timpul careia cei care se casatoresc schimba verighete in semn de dragoste si fidelitate.

Pentru majoritatea oamenilor, un inel este doar un accesoriu frumos care poate fi asortat la haine si schimbat ca niste manusi. Pentru altii, este un talisman, sau un anumit simbol, semn. Psihologii si chirologii sunt de acord ca inelele au ceva de spus despre proprietarul lor si nu conteaza numai inelul in sine, ci si degetul pe care este purtat.

Pe ce deget se poarta inelul?

Degetul mare este degetul lui Marte

Inelele de la degetele mari, in special pentru barbati, merita o atentie speciala. Cel care poarta inelul pe degetul lui Marte, de regula, se dovedeste a fi o persoana energica, emotionala si expansiva. Sunt personalitati directe, incapatanate, beligerante, uneori cu temperamente iuti si agresive. Incercarea de a-i convinge de ceva sau de a te certa cu ei este complet inutila, vor ramane fermi pe pozitie, chiar daca mai tarziu vor trebui sa regrete. In acelasi timp, sunt constienti de meritele si dezavantajele lor, prin urmare, punand inelul pe degetul mare, par sa incerce intuitiv sa-si reduca si sa-si calmeze temperamentul fierbinte. Acesta este un fel de incercare subconstienta de a gasi un limbaj comun si de a stabili relatii cu ceilalti si chiar cu sine. Pe de alta parte, potrivit psihologilor, un inel pe degetul mare al unei maini este un semn clar ca in acest moment scopul principal al unei persoane este autoafirmarea prin orice mijloace dar si autoafirmarea in sfera sexuala care iese in prim plan. Astfel de afirmatii nu sunt nefondate, deoarece chiar si printre grecii si romanii antici, degetul mare era considerat un simbol falic, care era decorat cu inele de fier pentru a proteja puterea masculina.

Inelul degetului mare este, de asemenea, un simbol al lesbianismului. Inelul pe degetul mare al mainii drepte indica o persoana care are deja un partener, in stanga este una libera, deschisa cunostintelor si relatiilor noi. Prin urmare, fetele care isi decoreaza degetele mari cu inele, daca sunt departe de lesbianism, ar trebui sa fie atente – pot fi intelese gresit.

Degetul aratator este degetul lui Jupiter

Inelul de pe degetul aratator se numeste inelul „de putere”. Pe degetele aratatoare, multe figuri istorice proeminente purtau inele – Iulius Cezar, Cardinalul Richelieu, Ivan cel Groaznic, Henric al VIII-lea. Un deget decorat cu un inel poate fi un semn de mandrie, o dorinta de putere, precum si un caracter puternic, iar inelul din mana dreapta indica prudenta si o orientare pozitiva a acestor trasaturi, iar in stanga – despre megalomanie, aroganta, mandrie si tendinta spre isterie. Astrologii sfatuiesc oamenii timizi si indecizi sa poarte un inel pe degetul aratator. Acest lucru ii va umple cu puterea lui Jupiter, ii va face mai increzatori, ii va ajuta sa creada in ei insisi si sa creasca stima de sine, sa le ofere determinare, perspicacitate si, de asemenea, sa aduca noroc si succes in viata.

Degetul mijlociu este degetul lui Saturn

Degetul mijlociu este decorat cu inele de catre persoane predispuse la narcisism, increzatori in irezistibilitatea si superioritatea lor. Cu cat inelul si piatra sunt mai masive, cu atat aceste calitati se manifesta mai viu la o persoana. De asemenea, este obisnuit sa purtati bijuterii de familie pe degetul lui Saturn, subliniind legatura cu stramosii, credinta in karma, influenta destinului. De asemenea, se recomanda purtarea unui inel pe degetul mijlociu pentru persoanele care se angajeaza in practici spirituale. Daca pe ambele degete ale lui Saturn sunt inele, acest lucru poate indica un grad ridicat de fatalism si o oarecare detasare de realitate.

Degetul inelar este degetul Soarelui

Inelul de pe degetul inelar al mainii drepte (la catolici la mana stanga), in primul rand, indica starea civila. Aceasta traditie dateaza din vechii egipteni, conform credintelor carora, „artera iubirii” care duce direct la inima, a inceput tocmai de la degetul inelar. In acele timpuri stravechi, verighetele erau facute nu numai din metale, ci si din sticla si ceramica. In vremurile Romei Antice, sotiile, ca semn al inviolabilitatii legaturilor matrimoniale, au inceput sa le ofere sotilor inele de fier si bronz. Verighetele din aur, a caror traditie a supravietuit pana in prezent, au aparut abia in secolele III-IV. Din punct de vedere ezoteric, aurul, ca si metalul Soarelui, este cel mai potrivit pentru intarirea iubirii in casatorie.

Inel pe deget
Inel pe degetul inelar

Inelul de pe degetul inelar (cu exceptia celui de nunta) subliniaza dragostea proprietarului sau pentru arta, rafinament si lux. De regula, ajunge in mainile estetilor, actorilor, artistilor si, in general, a oamenilor cu profesii creative. Inelul de pe degetul Soarelui da o natura voluptuoasa, cautand placerea, placerea senzuala si distractia placuta. Poate vorbi si despre o natura romantica si de vis. Un inel mic indica o personalitate armonioasa, calma, increzatoare in sine, iar un inel mare indica susceptibilitatea unei persoane la pasiuni, dezechilibru, tendinta la un comportament violent si chiar isteric.

Decorarea degetului inelar cu inele este recomandata tuturor celor care se straduiesc spre faima si avere, deoarece Soarele ofera unei persoane energie creativa, ajuta la exprimarea de sine, promoveaza avansarea si succesul.

Degetul mic este degetul lui Mercur

Mercur este sfantul patron al diplomatilor, oamenilor de afaceri, oratorilor, medicilor si politicienilor, asa ca un inel pe degetul mic va aduce beneficii tuturor celor care au nevoie de manevra, flexibilitate a mintii si elocventa. Se crede ca decorarea de pe degetul lui Mercur ii ajuta pe proprietari sa gaseasca un limbaj comun cu oricine si sa stabileasca contacte de afaceri. Potrivit psihologilor, inelul degetului mic se gaseste adesea in naturi predispuse la intrigi, aventuri si tradari. Un inel pe degetul mic al unei femei subliniaza narcisismul, cochetarea si variabilitatea naturii. Indica, de asemenea, dorinta de a cocheta si o inclinatie pentru jocuri de noroc si, in acest caz, este conceput pentru a se calma oarecum si chiar a suprima aceste tendinte de personalitate.

Inele degetelor de la picioare

Din punctul de vedere al majoritatii psihologilor, inelele de la degetele de la picioare vorbesc despre dorinta de a iesi in evidenta, de a atrage atentia. In unele cazuri, acest lucru poate indica stima de sine ridicata si dorinta de superioritate fata de ceilalti.