Forma perfecta a buzelor, linii clare, contur expresiv, culoare frumoasa, volum … si toate acestea 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, fara o nuanta constanta data de ruj si creion de contur, in apa si pe uscat, la serviciu si in timpul liber, de sarbatori si in timpul saptamanii, si chiar si dupa sarutari pasionale, sau o cina delicioasa cu o cana de cappuccino aromat. Un vis, zici? Deloc! Machiajul permanent al buzelor te va ajuta sa iti transformi visul de realitate! Aceasta este o adevarata mantuire pentru cele care trebuie intotdeauna sa fie in forma, dar pur si simplu nu exista suficient timp pentru aplicarea zilnica a machiajului cu drepturi depline, precum si pentru femeile alergice la produsele cosmetice decorative. Daca se doreste, tatuajul buzelor poate inlocui complet rujul sau pur si simplu sublinia conturul, poate face buzele mai expresive, ascunde asimetria, cicatricile si defectele minore.
Despre machiajul permanent al buzelor in detaliu
Machiajul permanent, tatuajul buzelor sau micropigmentarea implica injectarea pigmentului hipoalergenic in straturile superioare ale pielii folosind un aparat special pentru a crea linii care nu se sterg. Pigmentul este injectat sub piele la o adancime de 0,3-0,8 mm, datorita caruia nuanta sa originala ramane mult timp. In procesul de reinnoire a pielii, pigmentul este indepartat la suprafata pielii si spalat treptat.
Tipuri de machiaj permanent al buzelor
Tatuarea buzelor poate fi de mai multe tipuri:
Conturarea buzelor. Va ajuta la sublinierea formei buzelor. Aceasta tehnica seamana cu utilizarea unui creion obisnuit pentru contur, dar pe buze arata mai bine datorita selectiei pigmentilor in nuante pastelate sau care se potrivesc complet cu propria culoare a buzelor.
Ruj permanent. Umplerea completa a suprafetei cu pigment permite crearea efectului buzelor pictate. Potrivit pentru femeile care doresc sa isi schimbe culoarea naturala a buzelor. Cu selectia corecta a pigmentilor, puteti creste vizual volumul, le puteti face mai senzuale si mai sexy si puteti crea efect de stralucire. O acoperire continua a suprafetei buzelor cu pigment scuteste complet o femeie de nevoia de a-si folosi rujul pe buze, cu exceptia cazului in care isi doreste culori noi pentru starea de spirit sau cu o ocazie speciala.
Linii pentru contur. Implica trasarea unei linii usoare in jurul conturului, pictarea peste zonele pielii sub si deasupra buzei pentru a oferi acestora un volum suplimentar.
Etapele procedurii de tatuare a buzelor
- Discutia si desenarea schitei: sunt selectate forma, culorile, pigmentii, stilul si tehnica machiajului, nivelul de corectie necesar (colturile coborate ale buzelor, conturul fuzzy, urmele unei infectii herpetice anterioare).
- Schita este desenata direct pe buze. Fixarea schitei pe buze: expertul face mici punctii pe toata sectiunea schitei fara anestezie, ceea ce il va ajuta sa reproduca imaginea creata.
- Anestezie locala: aplicarea unei creme speciae, gel, spray, utilizarea anesteziei moderne. Anestezicele de suprafata aplicate sunt preferate fata de anestezicele injectabile, care deseori duc la edem, distorsiuni sau pierderea completa a schitei.
- Procedura de micropigmentare: folosind un aparat special, pigmentul este injectat in straturile superioare ale pielii cu ace subtiri.
- Ingrijirea post-procedura: urmand recomandarile expertului pentru vindecarea rapida a buzelor dupa tatuare si fixarea corecta a pigmentului.
- Corectarea tatuajului: in caz ca este nevoie sa corectezi ceva. Pielea umana este un material foarte specific, prin urmare, chiar si la o persoana experimentata, cu toata sarguinta, desenul poate sa nu fie perfect. Nu te grabi sa disperi! Dupa vindecarea completa si restaurarea pielii la locul expunerii, aceasta va fi capabila sa corecteze si sa aduca machiajul permanent la perfectiune. Corectia este de obicei prescrisa nu mai devreme de o luna dupa procedura.
Machiajul permanent al buzelor: intrebari si raspunsuri
Intrebare: Este sigur sa faci tatuaje pe buze?
Raspuns: Procedura este absolut sigura daca este efectuata in salon de catre o persoana experimentata care utilizeaza echipamente profesionale concepute special pentru aplicarea machiajului permanent. Trebuie folosite ace de unica folosinta si consumabile de unica folosinta (manusi, capace), pielea din zona afectata trebuie tratata cu antiseptice. Nu va fi inutil sa ne informam despre calitatea pigmentilor, care trebuie sa aiba certificate de calitate adecvate.
I: Cat de dureroasa este procedura?
R: Nivelul de sensibilitate si pragul durerii este diferit pentru toata lumea. Ceea ce pentru unul poate parea o muscatura de tantar, altul va percepe ca o injectie reala. La efectuarea tatuajului, pigmentul este injectat in straturile superioare ale pielii cu ace subtiri. Procedura se efectueaza intotdeauna sub anestezie locala, deci nu veti simti durerea. Este posibila doar o usoara senzatie de disconfort.
I: Cat dureaza procedura de micropigmentare?
R: Durata procedurii depinde de zona de lucru si de tehnica selectata. De obicei, dureaza 40 de minute pana la 3 ore. Principalul lucru nu este viteza, ci rezultatul!
I: Trebuie sa ma pregatesc cumva pentru machiajul permanent al buzelor?
R: Da, tatuarea buzelor necesita o pregatire speciala – profilaxia anti-herpes. Cu o zi inainte de procedura, este prescris medicamentul anti-herpes Acyclovir: 200 mg de 4 ori pe zi.
I: Cum sa ai grija de buze dupa tatuare?
R: In termen de 4 zile dupa procedura, medicamentul profilactic anti-herpes Acyclovir trebuie continuat. Perioada de vindecare a buzelor este de obicei de 3 pana la 7 zile. Timp de doua saptamani dupa tatuare, nu puteti vizita piscina, sauna, solarul, stati la soare mult timp si va aburiti fata. In prima zi, se poate observa o usoara umflare pe buze, acestea vor fi mai stralucitoare sau mai intunecate. Nu va alarmati, acest lucru este normal – pigmentul injectat se amesteca cu sangele si limfa cutanata. Peste cateva zile totul va reveni la normal. In ceea ce priveste trauma, machiajul permanent modern seamana cu o usoara zgarietura. La o zi sau doua dupa procedura, pe buze va aparea o crusta, care va incepe sa se dezlipeasca dupa 3-4 zile. Cu toate acestea, in niciun caz nu poti indeparta singura crusta! De asemenea, este imposibil sa permiteti uscarea si craparea excesiva a pielii buzelor, prin urmare, pentru a inmuia putin crusta, puteti utiliza o crema usoara pentru vindecarea ranilor sau cosmetica fara aditivi. Vindecarea completa a buzelor va avea loc in 28-30 de zile. In acest timp, pigmentul este fixat in cele din urma in piele.
I: Cat dureaza tatuajul pe buze?
R: Durata de viata a machiajului permanent al buzelor depinde de multi factori: varsta, tipul de piele, culoarea pigmentului ales si gradul de saturatie al acestuia si chiar si stilul de viata. Deci, la pielea tanara, procesele de reinnoire si regenerare sunt mult mai active, astfel incat machiajul „se desprinde” mai repede. Machiajul permanent se teme, de asemenea, de saloanele de bronzare, de plaja si de exfolieri. Machiajul permanent dureaza de obicei de la unu la trei ani pe buze.
I: Culoarea buzelor se poate schimba in timp?
R: In procesul de „spalare” a pigmentului, nuanta devine mai palida si „se estompeaza” treptat. O schimbare radicala a culorii poate avea loc daca, de dragul economiei, nuanta a fost obtinuta prin amestecarea mai multor pigmenti, precum si la aplicarea machiajului permanent cu pigmenti sau echipamente de tatuaj, care insereaza pigmentul mult mai adanc, facandu-l astfel mai rezistent, dar in acelasi timp creste semnificativ probabilitatea de a deveni proprietarul unor buze albastre sau violete.
I: Exista contraindicatii?
R: Tatuajul buzelor este contraindicat pacientilor cu diabet zaharat, boli de sange, boli grave ale pielii, astm bronsic, precum si pentru mamele insarcinate si care alapteaza. Nu este de dorit sa faceti machiajul permanent al buzelor in timpul menstruatiei, deoarece in aceasta perioada sensibilitatea femeii la durere si sangerari tisulare creste semnificativ.
I: Machiajul permanent poate fi indepartat de pe buze?
R: Da si nu. Indepartarea tatuajului, de fapt, este acelasi tatuaj, dar in loc de pigmenti colorati, se introduce o compozitie de iluminare.