Carenta de proteine este chiar o problema reala

piele

Se cunoaste faptul ca proteinele joacă un rol vital în funcționarea organismului uman. Cand aveți o carenta mare de proteine, corpul dumneavoastra poate suferi. Un studiu medical afirma ca aproximativ 1 mld de persoane din intreaga lume au lipsa de proteine. Aceasta se intampla mai ales în Africa Centrala și Asia de Sud, pana la 30% din copii consuma prea putine proteine in alimentatie.

Daca va simtiti mereu infometat și aveti pofta de mancare iesita din comun, poate fi din cauza unei diete scazute in proteine sau carbohidrati. Principala problema ar putea fi ca aveți acces larg la alimente cu conținut ridicat de calorii, dar totusi cantitatea totala de proteine ​​este redusa.

Muschii nostri stocheaza cea mai mare cantitate importanta de proteine esentiale ​​din organism. Slabiciunea musculară, durerea si reducerea de masa musculara reprezintă un semn al deficientei de proteine. Studiile clinice arata ca acest lucru se intalneste frecvent la oamenii in varsta. Proteina este foarte importanta pentru cresterea si regenerarea muschilor.

O deficiență de proteine ​​va face posibil sa afecteze pielea, pentru ca proteina permite regenerarea celulelor, produce celule noi și totodata înlocuieste celulele moarte

Daca proteinele lipsesc din alimentatia dvs, veți observa ca pielea se simte uscata si crapata. Alta substanta importanta pentru sanatatea pielii este acidul hialuronic, care este o substanta ce se gaseste in mod natural in piele si cartilaje; lipsa de acid hialuronic duce la aparitia ridurilor. O alta substanta importanta pentru frumusetea tenului este colagenul, o proteina ce ofera pielii un aspect tanar si sanatos. Odata cu inaintarea in varsta, organismul produce tot mai putin colagen, ceea ce face ca pielea sa devina brazdata de riduri.

Parul uman este format dintr-o proteina cunoscuta sub numele de keratina. Dacă ingerati o cantitate insuficienta de proteina, parul se poate subtia si se estompează in culoare. Celula hepatica este printre cele mai afectate de carenta de proteine, ​​iar acest aspect poate duce la boala hepatica, stetoza, hemoragie si insuficienta hepatica cronica.

La fel ca si in cazul mușchilor, un consum redus de proteine ​​va influenta negativ si oasele. Fără proteina destula oasele se slabesc, crescand astfel riscul de fracturi osoase. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca proteinele sunt foarte importante pentru absorbtia calciului si pentru sanatatea metabolismului osos. Dacă aveti probleme cu somnul este probabil vorba de o deficienta de proteine. Se stie ca proteinele din hrana pe care o ingeram trebuie sa ajute organismul pentru a obține un somn mai bun. Este de asemenea foarte important să obtineti un aport satisfacator de proteine ​astfel incat functia creierului sa fie sanatoasa.