Esti incepator in domeniul autorulotelor? Ai diverse intrebari? In acest articol vom urmari sa va explicam tot ce trebuie sa stiti despre autorulote atunci cand vreti sa va petreceti vacanta intr-un mod mai apropiat de natura.
Tipuri de autorulote
Autorulotele mai sunt denumite, mai ales in Occident, Vehicule de recreere (RV). Un asemenea autovehicul are un spatiu interior special proiectat pentru a locui pentru perioade scurte cat si alte utilitati necesare (bucatarie, baie etc).
Autorulotele sunt impartite in trei categorii, in functie de marimea lor. Vom descrie sumar in continuare aceste tipuri de autorulote. Dvs o puteti alege pe cea care vi se potriveste cel mai bine, indiferent ca vreti sa o cumparati sau sa o inchiriati.
- Autorulote clasa A. Aceste autorulote sunt adevarate case pe roti, care seamana mai mult cu un autobuz. Mai mult de atat, unele parti pot fi expansionate, astfel incat sa beneficiati de noi compartimentari.
- Autorulote clasa B. Acestea sunt cele mai mici autorulote, practic cat un microbuz sau o duba. Principalul avantaj al acestora este usurinta de a le manevra. Aproape oricine le poate parca, chiar si intr-un loc inghesuit. Insa, ca dezavantaj au faptul ca ofera cele mai putine amenajari interioare.
- Autorulote clasa C. Acestea au o marime intermediara intre cele de clasa A si clasa B. Sunt cele mai populare, aratand ca o camioneta. Practic ele sunt construite pe un sasiu cu cabina care avea partea din spate goala, deci partea locuibila poate fi personalizata intr-un mod variat.
Informatii utile atunci cand cauti inchiriere autorulote
Cele mai multe rulote pot fi conduse de oricine are un permis de conducere categoria B. Insa este necesar sa platiti o asigurare speciala pentru autorulote. Pretul asigurarii pentru o autorulota variaza de la un furnizor la altul.
Este util sa cunoasteti cateva aspecte despre dotarile autorulotei. Exista trei rezervoare pentru lichide: verde, gri si negru. Rezervorul verde de la autorulota este pentru apa proaspata, rezervorul gri pentru apa uzata de la bucatarie si dus, iar rezervorul negru pentru apa uzata de la toaleta. Dupa ce va intoarceti din excursie, rezervoarele trebuie golite si spalate corespunzator, iar pentru aceasta s-ar putea sa mai platiti niste taxe.
De asemenea, daca autorulota a fost inchiriata de la o firma de profil, la intoarcere este necesara dezinfectarea ei in totalitate. Pentru aceasta se folosesc anumite substante si metode speciale foarte eficiente. Costul dezinfectarii autorulotei varieaza in functie de tehnica folosita.