Euro Disneyland Park din Paris – cel mai vizitat parc de distractii din Europa

Euro Disneyland are peste 50 de atractii.

Fabulosul brand Disneyland gazduieste astazi turisti nu numai in parcul „mama” din Florida, Statele Unite, ci si in multe alte tari ale lumii. Dintre „parcurile gemene”, cel mai popular si mai vizitat este Euro Disneyland Paris, situat in pitoreasca zona suburbana a capitalei Frantei, Marne-la-Valais. Inaugurat in 1992, Disneyland Park din Paris poate fi considerat un adevarat oras independent.

Orasul Euro Disneyland Park

Parcul are gara proprie, precum si un cartier de afaceri dotat cu birouri si un cartier rezidential cuprinzand apartamente moderne dar si o serie de restaurante, cluburi si magazine extrem de atractive. Parcul acopera o suprafata de 56.656 hectare (al doilea cel mai mare parc, dupa „geamanul” sau din China, Shanghai Disneyland Park), oferind oaspetilor cinci zone tematice pentru recreere: Main Street U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland si Discoveryland.

Main Street SUA serveste ca bulevard principal de intrare in parc, tema sa fiind oraselul american tipic inceputului de secol XX, inspirat chiar de orasul natal al celebrului Walt Disney, Marceline din Missouri, completat armonios cu o gara si cladiri cu arhitectura victoriana. Bulevardul se termina in centrul parcului din apropierea Castelului Frumoasei din Padurea Adormita (Sleeping Beauty Castle).

Frontierland este realizat tematic dupa orasul minier american Old West din secolul 19, Thunder Mesa. Caracteristicile includ peisajul desertic, salbatic, formatiuni de roci mari, un rau si decoruri tipice de frontiera. Adventureland preia tema folosita pentru a recrea senzatia unor regiuni ecuatoriale cu multa vegetatie din zone cum ar fi Caraibe, Africa si India. Peisajul luxuriant si abundent se gaseste pe intreg teritoriul, pentru a oferi vizitatorilor impresia ca se afla intr-o jungla adevarata.

Sleeping Beauty Castle serveste ca intrare principala in Fantasyland, zona a carei tema este inspirata dupa satele evocate in numeroasele carti de povesti ale diverselor culturi, preluand multe din trasaturile arhitecturale ale diverselor sate europene. Discoveryland cuprinde tematica preluata din viziunile unor renumiti scriitori, ganditori si exploratori, precum Leonardo da Vinci, HG Wells sau Jules Verne.

Atractiile din jurul Euro Disneyland Paris

De asemenea, locuri atractive pentru relaxare si distractie pot fi gasite in zonele Disneyland Park si Walt Disney Studios Park, iar zona de agrement Disney Village va atrage in special pe cei care obisnuiesc sa se distreze nu numai ziua, ci si noaptea. Disney Village are o selectie uriasa de cluburi de noapte, discoteci si restaurante care sunt deschise pana dimineata. In total, in parc sunt prezentate peste 50 de atractii, pentru care vin anual peste 20 de milioane de turisti.

Vacanta la Paris poate fi diversificata cu alte obiective turistice aflate in apropiere. Catedrala „Basilique-Cathedrale Saint-Etienne” din Moe ofera un tur cultural la numai 12,1 kilometri. Minunatul parc acvatic Aqua Boulevard va invita sa va bucurati de alunecari de apa si cascade din Paris la numai 36,9 kilometri distant. La cinci minute de mers cu masina, puteti vizita „Aquarium Sea Life Centre Paris„- un loc de intalnire cu adancurile misterioase ale marilor si oceanelor Pamantului. De asemenea, merita sa va duceti copiii in remarcabilul parc zoologic „Zoo Parc des Felins”, o colectie rara de flora si fauna de pe teritoriul francez. In plus, dintre vechile obiective turistice ale Frantei, puteti vizita complexul Chateau de Nantouillet, situat in apropiere.