Scopul si avantajele motocoasei de gradina

Motocoasa Hyundai

Daca sunteti dornici sa va pastrati peluza curata si ingrijita, atunci o motocoasa reprezinta un echipament obligatoriu. Exista doua tipuri principale de motocoase. Cele electrice prevazute cu cablu de alimentare si cele fara cablu de alimentare, care au un motor alimentat cu benzina. De-a lungul anilor, motocoasele pe benzina au devenit mai populare in randul cumparatorilor decat celelalte tipuri de motocoase, in special pentru proprietarii caselor pe pamant. Usurinta manevrarii acesteia a facut-o favorita pentru multi utilizatori.

Ce avantaje are o motocoasa pe benzina

1. Este portabila.
Spre deosebire de cositul cu motocoasa electrica, un dispozitiv de cosit fara cablu de alimentare este mai portabil, deoarece tocmai acest cablu limita capacitatea utilizatorului sa se deplaseze. Va ofera, asadar, libertate maxima de miscare, atingand astfel zone greu accesibile, precum spatiile din jurul stalpilor de gard sau in jurul florilor.

2. Este mai puternica.
Motocoasele pe benzina sunt mai puternice decat cele electrice. Acest lucru este important daca aveti de-a face cu iarba mai groasa si buruieni mature. Aveti nevoie de un dispozitiv de tuns puternic, care poate taia rapid si eficient, fara sa va fie teama ca veti deteriora lamele.

3. Nu are limitare privind distanta.
Deoarece niciun cablu nu va restrictioneaza depolasarea, puteti transporta aceasta motocositoare pe benzina in orice colt al proprietatii dvs. Este ideal pentru peluzele medii si mari.

4. Este usor de manevrat in jurul altor obiecte.
Nu trebuie sa va mutati masina, bicicleta sau trambulina de fiecare data cand cositi iarba. Nu va trebui sa va faceti griji in legatura cu elementele fixe plasate pe proprietatea dvs.

5. Are scut de protectie.
Motocoasa pe benzina prezinta un scut de protectie pentru plante, care are si rol de protectie al picioarelor persoanei care o manevreaza, pentru ca lamele aflate la turatie maxima sa nu poata arunca eventualele mici pietricele ce pot exista printre firele de iarba.

Dezavantajele motocoasei pe benzina

1. Poluarea fonica.
Motocoasele pe benzina sunt mai zgomotoase decat cele electrice, fapt ce ar putea fi iritant pentru dvs. si vecinii dvs.

2. Emisii nocive pentru mediul inconjurator.
Spre deosebire de motocositoarea electrica, cea pe benzina emite gaze arse care polueaza aerul din jur. Aceste emisii ar putea fi, de asemenea, periculoase si pot provoca disconfort persoanei care foloseste motocoasa pe benzina, mai ales daca aceasta este utilizata intr-o actiune de lunga durata.

3. Greutate mai mare decat cea electrica
Motocositoarele pe benzina necesita un rezervor de combustibil care poate fi greu de transportat, mai ales daca lucrati pe o suprafata mare. Acest lucru inseamna ca trebuie sa transportati combustibil suplimentar, pentru a evita sa ramaneti fara combustibil inainte de a finaliza lucrarea.

Cu toate argumentele pro si contra expuse, motocoasa pe benzina este, totusi, un echipament minunat care usureaza foarte mult lucrarile pentru cei ce se bucura de gradinarit. Sursa de energie pentru alegerea motocositoarei este, de asemenea, cruciala pentru a stabili ce motocoasa veti achizitiona. Alti cativa factori secundari pot contribui la alegerea motocoasei potrivite. Pe siteul companiei Gradenia veti gasi o larga varietate de utilaje de gradinarit. In functie de nevoile dvs., decizia finala va apartine, iar noi va dorim spor la lucru!