Divergent Blade – primul model de hypercar imprimat 3D

Divergent 3D este un producator de masini din Los Angeles care intentioneaza sa schimbe lumea superautomobilelor pentru totdeauna cu primul sau hypercar imprimat 3D.

Divergent Blade – masina care te face sa crezi ca pilotezi un avion

Botezat cu numele Blade, noul vehicul a fost construit folosind tehnologie si tehnici din industria aerospatiala, lucrand cu materiale precum fibra de carbon din industria aerospatiala si diverse aliaje de aluminiu. Rezultatul este un uimitor motor de 720 CP care a fost realizat complet prin imprimare 3D.

Prin modelul Blade, aceasta companie inovatoare a dorit sa prezinte capabilitatile infinite ale procesului de imprimare 3D. Hypercar-ul este gata de drum si dispune de patru roti si un sasiu de 102 kg, realizat prin imprimare 3D, de asemenea. Interiorul este inspirat din industria avioanelor de tip jet, astfel incat va puteti astepta sa va simtiti mai mult intr-un cockpit de avion decat in ​​spatele fortei motrice a unei masini.

Divergent Blade costa mult mai putin decat modelele similare realizate conventional

Compania cu sediul in Los Angeles este sustinuta de unul dintre cei mai bogati oameni din lume, miliardarul originar din Hong Kong, Li Ka-Shing. Inca din anul 2017, compania Divergent 3D a strans 65 de milioane de dolari USD pentru a dezvolta fabrica si a crea piese pentru industria automobilelor, menite sa reduca costul si impactul negativ asupra mediului pe care il are industria auto de astazi. Ideea de imprimare 3D a unei masini s-a nascut undeva in anul 2015.

Pentru a realiza acest lucru, partile componente ale masinii sunt asamblate prin imbinari imprimate 3D, majoritatea din aluminiu, ce sunt utilizate pentru a conecta tubulatura din fibra de carbon din care este fabricat sasiul. Intregul proces de asamblare dureaza foarte putin timp si reduce drastic atat poluarea mediului inconjurator, cat si costul total al productiei unui astfel de hypercar.

 

Sursa articolului: Road and Track