Crearea de bannere este un mod relativ usor de a castiga bani din munca la domiciliu. In acest articol veti afla cum sa invatati in mod independent, cum sa faceti bannere si unde sa cautati clienti.
Ce sunt bannerele?
Bannerele sunt fisiere grafice care fac reclama unui produs sau serviciu. Acestea sunt de doua feluri: statice sau animate. Cele statice sunt fixe si reprezinta o imagine. Cele animate contin elemente in miscare si constau dintr-o serie de imagini. Ele atrag mai bine atentia, dar sunt mai greu de realiza dar sunt si mai scumpe.
Bannerele au diverse formate, de exemplu, JPG, PNG sau GIF. Acestea sunt urcate pe siteuri si retele sociale, fiind folosite pentru a face reclama bunurilor si serviciilor. Cand face clic pe banner, utilizatorul este redirectionat spre siteul de unde poate cumpara ceva.
De obicei, clientii sunt proprietarii de siteuri, magazine online, precum si agentii care ofera servicii de publicitate. Agentiile pot oferi un flux constant de comenzi, deoarece au multi clienti. Clientii privati au nevoie de servicii mai rar, dar pot plati mai mult. Indeplinirea comenzii are loc conform unei scheme simple:
- gasesti un client si esti de acord cu privire la elaborarea unui banner;
- impreuna cu clientul, intocmiti o sarcina tehnica – acesta este un document in care sunt scrise cerintele pentru rezultat. Anume: formatul bannerului (JPG, GIF, PNG, altele), dimensiunea (in pixeli), prezenta sau absenta cadrului, marimea bannerului (in KB), prezenta sau absenta animatiei, gama de culori ce trebuie aratata in imagine, textul si alti parametri.
In mod optim, cereti clientului sa va arate 3-5 bannere care ii plac. Astfel, veti intelege in ce stil trebuie sa creati lucrarea, astfel incat clientului sa ii placa.
Cum sa inveti sa faci bannere?
De regula, bannerele sunt dezvoltate in programul Adobe Photoshop. Pentru a crea imagini simple efectuand munca la domiciliu, nu trebuie sa studiati profund acest program. E suficient sa invatati elementele de baza.
Exista cursuri gratuite de a invata programul Photoshop unde veti invata interfata programului si principalele sale caracteristici, bineinteles, tot de la domiciliu. De asemenea, pe Youtube gasiti numeroase tutoriale video despre crearea de bannere in Photopshop – aici puteti afla cum sa creati singuri bannere statice sau animate, inclusiv in format GIF.
Sfat: inainte de a incepe sa lucrati cu clienti reali, creati cateva bannere pentru prieteni, cunoscuti sau clienti imaginari. Astfel, veti castiga experienta minima si veti obtine un portofoliu – exemple de lucrari care pot fi aratate potentialilor clienti si celor interesati. Incercati sa faceti bannere de portofoliu cat mai interesante si atractive.