Compatibilitatea semnului Rac cu celelalte zodii

Zodia Rac

Racul este un suflet sensibil si sentimental, ce doreste confort si liniste in viata. El cauta pe cineva caruia sa ii poata incredinta pe deplin inima sa frageda si vulnerabila. Acest semn are nevoie de un partener grijuliu si de incredere cu care sa se poata „rasuci in cuib” confortabil. El viseaza sa gaseasca apropiere spirituala, sprijin si securitate si sa nu cada sub cascada furtunoasa a pasiunilor. Fara o familie puternica, care sa il sustina, ii este greu sa isi atinga obiectivele.

Caracteristicile semnului Rac

Relatia Racului este clar afectata de influenta Lunii, corp ceresc care il controleaza. Aceasta dependenta ii provoaca schimbari de dispozitie frecvente si instabilitate emotionala. In dragoste, un Rac este caracterizat prin afectiune, romantism, receptivitate si loialitate. Cand este increzator in reciprocitate, se „dizolva” complet in persoana iubita. Nu asteptati de la Rac afirmatii violente si serenade sub fereastra. Incercati sa intelegeti sugestiile si sfaturile sale subtile. Racul, in dragoste, are multe calitati care provoaca admiratie: devotament, prudenta, senzualitate, sufletism. Nu este atat de usor sa-i castigi admiratia, dar daca ai castigat increderea Racului, poti conta pe el suta la suta. Este foarte atasat de persoana iubita. Atat barbatul, cat si femeia Rac sunt capabili de sacrificii mari pentru dragoste. Chiar daca „barca dragostei” se scufunda, Racul prefera sa nu observe. El se va agata de orice relatie fara speranta pentru o lunga perioada de timp, crezand ca totul se va repara de la sine. Ii va lua mult timp sa-i redea libertatea partenerului care s-a „racit” fata de el.

Semnele cu care Racul este compatibil

Racul atinge cea mai inalta armonie cu semne care se afla sub controlul elementului pamant, respectiv Taur, Fecioara sau Capricorn. Apa hraneste pamantul, astfel incat sa poata cultiva plante din seminte, pentru a-si dezvalui intregul potential. Reprezentantii semnelor pamantului absorb tandretea datatoare de viata a Racului, in timp ce descopera faptul ca stabilitatea pamantului este atat de linistitoare. Racul si Taurul sunt unite de o dorinta reciproca de securitate intr-o relatie de dragoste. Casa lor poate deveni un spatiu primitor, un centru de adunare pentru familia extinsa si prieteni de lunga durata. Daca credeti ca casatoriile se fac in cer, atunci unirea Racului cu Fecioara este o adevarata confirmare a acestui lucru. Care este secretul acestui cuplu? Cu mintea ei analitica si patrunzatoare, Fecioara poate sorta experientele emotionale ale Racului. Alaturi de un partener atat de sensibil, incepe sa-si dezvolte talentele si sa lucreze la deficiente. In alianta Rac-Capricorn, totul nu este chiar atat de clar. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste semne sunt antagonice, in cercul zodiacal sunt situati exact unul in fata celuilalt. Opusul astrologic este realizat in doua moduri. La cuplurile tinere care nu sunt inclinate sa analizeze relatiile, poate duce la neintelegere. Partenerii adulti sunt capabili sa detecteze caracteristici atractive, deoarece amandoi inteleg cum sa navigheze reciproc in apele emotionale.