Cardul antiviral a fost dezvaluit de compania japoneza Toppan Printing

Asa arata un card antiviral

Compania japoneza de imprimare Toppan Printing si-a dezvaluit noua creatie – carduri de plastic „antivirale”. Aproape toti agentii infectiosi care se ataseaza de suprafata unor astfel de carduri sunt neutralizati total.

Orice virus de pe cardul antiviral este eliminat in 24 de ore

Cardurile imprimate de Toppan Printing au devenit primele din Japonia care au primit certificarea de la SIAA (Society of International sustaining growth for Antimicrobial Articles), o organizatie de producatori si testatori de medicamente antibacteriene, antimicrobiene si antifungice, care a fost testata in conformitate cu standardul international ISO 21702 (masurarea activitatii antivirale pe materiale plastice si alte suprafete neporoase).

Dezvoltarea „antivirala” a companiei Toppan Printing reprezinta un spatiu tehnologic pentru producerea unei varietati de produse pe baza de carduri din plastic – carduri bancare de credit si de debit cu jetoane de contact si contactless, carduri de reducere si sisteme de loialitate, carduri de control acces, asigurari politici si documente personale (pasapoarte, carti de identitate, permise de conducere).

Agentul antiviral este inclus direct in materialul din care sunt fabricate cardurile, sustin expertii Toppan Printing, potrivit site-ului oficial al companiei. In termen de 24 de ore, acesta este capabil sa reduca prezenta particulelor virale pe suprafata cardului cu mai mult de 99%. Si chiar daca cardul este zgariat sau deteriorat in alt mod, activitatea sa antivirala va ramane la acelasi nivel.

Cardul antiviral va deveni un ‘must have’ la nivel global

Pandemia cu care ne confruntam a stimulat cererea de medicamente antivirale ce pot fi utilizate in fata tranzitiei constante a cardurilor de la o mana la alta – de exemplu, atunci cand se efectueaza plati la ghiseele de numerar, ca parte a proceselor administrative din guvern si institutiile medicale.

In viitorul apropiat, Toppan Printing intentioneaza sa creeze un sistem pentru productia in masa de carduri antivirus si sa le furnizeze tuturor organizatiilor interesate – sisteme de plati, institutii financiare si medicale, intreprinderi din industria alimentara si multe alte industrii situate atat in ​​Japonia, cat si in strainatate.

Cardurile pot fi marcate cu marci de certificare care indica trecerea controlului de calitate SIAA – abrevierea Societatii pentru cresterea durabila internationala a produselor antimicrobiene, denumirea standardului ISO 21702, etc. Cu toate acestea, compania nici macar nu a anuntat aproximativ momentul lansarii cardurilor in productia de masa.

„Oamenii de astazi au tendinta de a favoriza produsele care imbunatatesc siguranta si indeplinesc cerintele de igiena personala si publica. Noile noastre carduri pot oferi consumatorilor un nivel sporit de liniste sufleteasca la locul de munca si in viata de zi cu zi”, a declarat Hiroshi Shimada, Business Development Manager al Security Business Center, apartinand companiei Toppan Printing.