Jogging-ul de dimineata – garantia unui corp perfect

jogging de dimineata

Multi nu inteleg jogging-ul de dimineata, preferand sa aiba o ora suplimentara de somn. Cu toate acestea, multe celebritati au demonstrat prin propriul lor exemplu cat de bun este acest exercitiu pentru sanatatea, pentru forma corporala si, de asemenea, pentru buna dispozitie personala.
Alergarea este cea mai accesibila si mai eficienta forma de activitate fizica. Ea poate fi practicate aproape oricand, oriunde.

Jogging versus alergarea pe banda

Principalul avantaj al acestui tip de exercitiu poate fi numit in mod sigur o pierdere semnificativa in greutate. In plus fata de aceasta calitate minunata, alergatul contribuie, de asemenea, la scaderea nivelului de colesterol si a zaharului din sange, ceea ce veti fi de acord ca este o adaugare si mai benefica. Jogging-ul de dimineata imbunatateste performanta si ajuta organismul sa faca fata stresului, dar si diferitelor tipuri de suprasolicitari ale sistemului nervos.
Preferand jogging-ul in fata alergarii pe banda de la sala, veti obtine o multime de placeri suplimentare, sub forma de a sta in aerul curat, contempland frumusetile din jur ale naturii. Acest tip de antrenament sportiv va va costa doar pretul de imbracaminte sport destinata pentru jogging, deci exista mai multe plusuri decat minusuri.

Regularitatea este esentiala

Principalul criteriu pentru jogging ar trebui sa fie regularitatea acestuia. Exista o regula care este relevanta pentru toate tipurile de activitati fizice: cu cat mai mult – cu atat mai bine. Deci, dupa ce ati decis sa faceti jogging, trebuie sa efectuati un monolog intern lung si sa nu fiti lenesi.
Daca doriti sa deveniti proprietarul unei forme fizice bune si sa va aduceti corpul mai aproape de starea „perfecta”, atunci reteta este destul de simpla: alergati in fiecare zi (puteti face antrenamentele zilnic) minim un kilometru, apoi nu va opriti, ci faceti aproximativ un sfert din distanta alergata mers pe jos. Aceasta masura va permite inimii sa faca fata cu usurinta suprasolicitarii. Desigur, daca puteti acoperi o distanta mai mare de un kilometru, acesta este un plus. Dar nu uitati ca scopul jogging-ului este tonusul, forma buna si sanatatea neclintita, deci este mai bine sa nu bateti recordurile personale imediat, ci doar sa cresteti progresiv sarcina.

Dupa jogging se recomanda alte exercitii fizice

Dupa jogging, se recomanda efectuarea unei serii de exercitii. Acest lucru este de obicei exercitiile abdominale si genuflexiunile. Daca gasiti un teren de sport in apropiere, va fi posibil sa extindeti cercul de exercitii si sa includeti tractiuni si diverse alte miscari cu sprijinul corpului. Toate exercitiile contrare avizului inradacinat „de a face asa dureros” se recomanda a fi realizate in mai multe moduri, de exemplu, 3 seturi de genuflexiuni de 20 de ori.
Genuflexiunile – o forma unica de exercitiu care, daca este efectuata frecvent timp de cateva luni, va poate da picioarelor si feselor forme seductive. Apropo, celulitei neplacute ii este de asemenea frica de efort fizic.

Cel mai bine este sa faceti jogging de dimineata decat seara, dar daca este dificil de facut din cauza circumstantelor, atunci nu trebuie sa fugi inainte de a merge la culcare, pentru a evita supra-stimularea sistemului nervos si sa nu te lipsesti de placerea de a adormi. Este de dorit ca ritmul de alergare sa nu fie prea rapid, in special pentru incepatorii care nu au invatat inca sa-si controleze respiratia.