Fitness-ul combate depresia

Depresia poate fi combatuta cu ajutorul exercitiilor de fitness.

Toti cei care au suferit de depresie stiu cat de dificil este sa te ridici pur si simplu din pat dimineata, fiind sub influenta acestei afectiuni. Multi considera ca nu ar trebui sa vorbim despre practicarea fitness-ului in astfel de conditii. Cu toate acestea, psihologii alaturi de medicii specialisti spun ca sportul este cel care va ajuta sa faceti fata fata dificultatilor emotionale si sa treceti mai usor peste astfel de momente.

Fitness-ul poate regla nivelul de cortizon din corp

Recomandarea standard a medicilor este efectuarea regulata a exercitiilor fizice si asigurarea unui somn bun. Acest lucru este important nu atat pentru sanatatea corporala, cat mai ales pentru sanatatea mentala. In acest sens, oamenii de stiinta australieni au facut recent o descoperire interesanta. S-a dovedit ca antrenamentele de fitness efectuate timp de o jumatate de ora zilnic, reduc probabilitatea de depresie cu pana la 25 de procente.

Persoanele care au un stil de viata sedentar sunt cele mai vulnerabile la asemenea simptome de depresie. Femeile sufera cel mai mult din acest punct de vedere, ele putand avea chiar si tulburari mentale.

Nu toata lumea este capabila sa se forteze constant si sa efectueze exercitii de fitness. Iar cand depresia a aparut deja, este extrem de dificil sa reveniti la o viata normala fara ajutorul altor persoane.

Specialistii spun ca, in timpul supraincarcarii emotionale, nivelul cortizonului creste, fenomen ce se produce din cauza mai multor factori: suprasolicitare, stres, infometare, frica sau alte circumstante extreme. Acest lucru poate afecta serios abilitatile fizice ale persoanei respective.

Daca va dedicati regulat timp pentru practicarea fitness-ului intr-un ritm moderat, puteti reduce nivelul acestui cortizon. Chiar cateva ore pe saptamana vor fi suficiente pentru inceput.

Antrenamente in grup

Faptul ca in cazul tulburarilor depresive este ideal sa nu fii singur este incontestabil. Potrivit unui studiu stiintific realizat in 2017, activitatea fizica de grup poate reduce stresul cu 25 de procente. Si chiar specialistii sustin faptul ca practicarea fitness-ul cu prietenii ajuta la obtinerea de rezultate mai bune in comparatie cu antrenamentele individuale.

Conexiunile sociale stau la baza evolutiei umane, astfel incat sentimentul de experienta impartasita si prezenta unui obiectiv comun lucreaza cel mai eficient pentru individ. Efectuarea de exercitii in grup face posibila structurarea timpului si a disciplinei. Iar acest lucru reprezinta un pas important pentru a iesi din depresie.

Alegerea exercitiilor moderate

In procesul de formare, trebuie sa va concentrati pe propriile sentimente si sa luati decizii cu privire la sarcinile care va vor parea realizabile. Daca aveti slabiciuni si indoiala de sine, se recomanda reducerea acestora. Oricum, nu trebuie sa va pregatiti pentru un eventual esec.

Unii antrenori cred ca antrenamentul de forta poate fi cel mai bun tip de exercitiu in acest sens. Acest lucru se datoreaza efectului activitatii musculare intense asupra sistemului nervos.

Gasirea unei noi ocupatii

O solutie excelenta intr-o perioada de declin emotional este gasirea unei noi ocupatii. Va va ajuta sa schimbati si sa va indepartati de gandurile enervante. Un exercitiu interesant de fitness va va oferi o oportunitate de incarcare a creierului pentru a atinge noi obiective, ce vor presupune coordonarea tuturor neuronilor, muschilor, ligamentelor si articulatiilor. Atunci, pur si simplu uitati de faptul ca sunteti deprimat. Dar nu este usor pentru multi sa arate vointa si sa-si mentina atentia in timpul declinului emotional.

Ce trebuie sa evitati in timpul depresiei?

In timpul unei recesiuni emotionale, nu trebuie sa intreprindeti exercitii dificile din punct de vedere tehnic. Atentia in aceasta activitate va fi risipita si concentrarea va fi pierduta, ceea ce va creste riscul nerespectarii masurilor de siguranta.

De obicei, va trebui sa abandonati complet sa mergeti la sala si sa exersati acasa. Acest lucru va va permite sa va relaxati, sa eliminati anxietatea si sa va cresteti concentrarea. Daca toate aceste recomandari nu functioneaza si depresia se inrautateste, va trebui neaparat sa solicitati ajutor medical specializat.