HBO Max va produce un nou serial din epopeea Batman

Gotham City privit de la inaltime.

Regizorul american Matt Reeves va filma in curand un serial cu detectivi despre politia din Gotham City pentru canalul video HBO Max. Evenimentele se vor desfasura in acelasi univers cu filmul serial regizat de acelasi Reeves, „Batman”, cu actorul Robert Pattinson in rolul principal. Se asteapta ca proiectul sa extinda viziunea asupra lumii create, sa permita un studiu mai detaliat al personajelor sale si sa lanseze un nou univers Batman.

Noul serial amplifica universul Batman

In calitate de scenarist si producator executiv, Terence Winter, cunoscut pentru filme precum „The Wolf of Wall Street” si „The Soprano Clan”, se va alatura proiectului. Serialul va fi, de asemenea, produs de Dylan Clark (Batman), Daniel Pipsky (From Twilight to Twilight), Adam Kassan (Black Mass) si Rafi Kron (Tales from the Loop).

Potrivit publicatiei THR (The Hollywood Reporter), proiectul nu are inca un nume oficial, dar unii deja il numesc „Gotham City Police”, deoarece ideea seamana cu seria de benzi desenate cu acelasi nume, publicata de DC Comics. In ambele cazuri, scenariul este centrat pe actiunile unor detectivi de politie din Gotham City.

Se stie ca evenimentele serialului se vor desfasura in acelasi univers cu filmul serial „Batman”. Comisarul de politie din Gotham City, James Gordon va fi personajul principal din acest film serial si va fi interpretat de actorul Jeffrey Wright. Inca nu se stie ce alti actori vor aparea in noul proiect al lui Reeves – conform THR, castingul nu a fost inca finalizat.

Matt Reeves a subliniat ca serialul va permite un studiu mai detaliat al lumii prezentate in el. „Aceasta este o oportunitate uimitoare nu numai pentru a extinde viziunea despre lumea pe care o creez in film, ci si pentru a o explora in profunzime detaliile pe care doar un format larg si le poate permite”, a precizat regizorul, conform THR.

Noul serial va continua serialul Gotham de pe canalul Fox

Lansat in primavara anului 2020, canalul HBO Max a facut din seriile de benzi desenate ale DC Comics una dintre prioritatile sale. Acum, el are in derulare cateva astfel de proiecte, cum ar fi: „Green Lantern”, „Dark Justice League”, „Aquaman: King of Atlantis” si altele.

In plus, cel putin alte 15 filme ale DC Comics lansate anterior sunt disponibile in catalogul HBO Max: ” Batman vs. Superman”,”At Dawn of Justice”, „Suicide Squad”, „Wonder Woman”, „Justice League”, etc.

Anterior, metropola virtuala Gotham City a aparut de multe ori in filme si emisiuni TV. Pentru prima data, fanii benzilor desenate au putut sa o admire in seria Batman din 1943, cu Lewis Wilson in rolul principal.

Din 1989 pana in 1997 a fost lansata o serie de patru filme artistice, dedicate supereroului: „Batman”, „Batman Returns”, „Batman Forever” si „Batman si Robin”. Tim Burton a devenit regizorul primelor doua pelicule, iar Joel Schumacher a lucrat la ultima.

Gotham City apare si in trilogia lui Christopher Nolan, o serie de filme ale universului DC Comics extins, filmul „Joker” regizat de Todd Phillips, serialul animat „Harley Quinn” si multe altele.

In plus, politistii din Gotham City erau deja in viziunea altor producatori de film. Din 2014 pana in 2019, pe canalul Fox a rulat serialul „Gotham”. Personajul sau principal a fost detectivul James Gordon care, in zorii carierei sale, a investigat uciderea parintilor personajului Bruce Wayne, cel ce a devenit ulterior supereroul Batman.