Diferenta dintre un cont curent si un cont personal

cont curent

Orice consumator care este client al unei institutii financiare are propriul decont si cont personal. Primul este fixat cu un numar individual si este folosit pentru a mentine finante personale si corporative si a efectua tranzactii cu acestia. Toate persoanele fizice si juridice au un astfel de cont.

Care este esenta contului curent

Numarul clientului este obligat sa finalizeze tranzactiile si alte operatiuni cu fondurile detinute de client si stocate in banca. Se foloseste in urmatoarele situatii:

 • la primirea de angajamente financiare de la alti titulari;
 • atunci cand se incadreaza profiturile si salariile;
 • pentru efectuarea de transferuri de bani;
 • pentru plata serviciilor unei organizatii comerciale;
 • la primirea platilor guvernamentale;
 • daca este necesar, stocati fonduri.

O factura este intotdeauna necesara pentru oamenii de afaceri si antreprenorii care au nevoie in mod constant de plati si de angajamente. De regula, in acest caz, organizatiile comerciale percep o taxa suplimentara pentru servicii. Consumatorii obisnuiti, cu ajutorul lor, primesc beneficii sociale si salarii si nu platesc pentru aceste operatiuni.

Contul personal

Un astfel de cont pare sa fie un fel de cont de client de economii, care este primit de un client al unei organizatii comerciale. Conceptul corespunde, de asemenea, unui numar special de clienti personali, format din 14-20 de caractere. Poate fi folosit pentru a obtine servicii de la distanta de la o banca. Intre asezare si contul personal diferenta este si domeniul de utilizare – un cont personal este necesar numai pentru persoane fizice.

Care este esenta contului personal

La incheierea primelor contracte, multi clienti ai organizatiilor comerciale sunt interesati de modul in care contul curent difera de contul personal. La efectuarea tranzactiilor financiare interne, primul este un fel de intermediar. In primul rand, fondurile sunt creditate in decontare, apoi in contul personal. Prin urmare, in contracte, de obicei este indicata doar prima.

Care este diferenta dintre decontarea si contul personal

Fiecare consumator, devenind client al bancii si primind un card bancar, dobandeste un cont de verificare si un cont personal, diferenta care este determinata de posibilitati. Prin urmare, cu ajutorul unui numar personal nu puteti:

 1. sa efectuati transferuri de bani si sa primiti transferuri;
 2. face plata pentru servicii (comunicatii mobile, facturi de utilitati, plata pentru servicii bancare etc.);
 3. avea servicii si optiuni destinate persoanelor juridice.

Cum sa distingem un cont curent de un cont personal?

Contul curent are un set mai complet de functii. El are urmatoarele proprietati, unice pentru el:

 • capacitatea de a efectua transferuri si de a primi plati;
 • numarul tranzactiei este inregistrat direct in banca (un numar personal poate fi atribuit in alte organizatii)
 • Un cont de tranzactie este necesar, in primul rand, pentru desfasurarea activitatii de afaceri si antreprenoriale de diferite scari.

Pro si contra contului curent

Principalele avantaje ale numarului de decontare includ:
– pot fi considerate persoane fizice si juridice;
– pot fi utilizate pentru a face afaceri in domeniul comertului si al afacerilor; cu aceasta, puteti efectua operatiuni interne cu numerar.
Principalul dezavantaj al unui cont curent este posibilitatea de a-l folosi doar in serviciile financiare de catre institutiile comerciale.

Pro si contra de cont personal

Un astfel de cont client are o gama limitata de actiuni si oportunitati asociate cu numerar. Acesta nu ar trebui considerat un instrument pentru efectuarea transferurilor financiare standard. Acest identificator este disponibil numai pentru persoane fizice. In acelasi timp, este atribuita nu numai unei banci, ci si altor institutii care nu sunt direct legate de operatiunile bancare. Acest lucru permite ca acesta sa fie utilizat in multe alte domenii de servicii (optiuni furnizor, celular, Internet, etc.)