Calculatoarele personale pentru activitatile de afaceri devin rareori obiecte de publicitate colorata, totusi ocupa o parte foarte importanta a pietei de tehnologie informatica, ceea ce inseamna ca instructiunile pentru alegerea unui computer pentru un birou sunt necesare pentru un numar semnificativ de utilizatori. Astazi vom afla despre cum sa alegem cele mai fiabile si mai putin capricioase componente de calculator.
Procesor si RAM
Daca, in cazul unui computer de jocuri de acasa, principiul este cu cat mai scump – cu atat mai bine, atunci pentru un calculator de birou se afla in prim plan raportul pret / calitate, confortul in utilizarea zilnica, precum si durabilitatea calculatorului asamblat. Daca sarcinile companiei dvs. nu sunt legate de zonele de inalta tehnologie care necesita o putere de calcul considerabila, atunci este putin probabil ca achizitionarea unui procesor bazat pe Intel Core i7 si chiar mai scump Intel Core i9 sa devina o pierdere rationala de bani.
Daca echipamentul este necesar pentru a efectua sarcini destul de primitive, cum ar fi verificarea si acceptarea comenzilor, atunci va puteti limita la bugetul Celeron dual-core CPU si Pentium, care au o baza comuna cu „coaja” si pot de asemenea sa se laude cu tehnologiile Skylake sau Kaby Lake.
Daca sarcinile nu sunt atat de simple si calculatorul va trebui de multe ori sa functioneze in modul multi-tasking, atunci are sens sa cumparati un procesor mai puternic, un i3 sau i5 capabil sa faca calcule serioase in Excel sau sa lucreze intr-un software de proiectare, dar este de dorit ca artistii grafici sau analistii de date sa aiba sub carcasa un un Quad Core modern i7.
Cu RAM, totul este foarte simplu – numarul aici va merge cu siguranta la calitatea sistemului si, prin urmare, daca bugetul pentru achizitionarea de echipamente nu este prea limitat, este mai bine sa luati ceva mai mult in perspectiva. Daca intentionati sa instalati cea mai recenta versiune de Windows pe masinile de lucru, atunci pur si simplu nu are sens sa cumparati mai putin de 4 Gb, iar pentru munca completa multi-tasking cu aplicatii exigente, este recomandabil sa aveti 8-16 Gb.
Grafica
Cand asamblati un calculator pentru jocuri, acest element este cel mai important, dar pentru echipamentele de birou, dimpotriva, acesta merge pe lista mai aproape de final. Cele mai multe computere pentru afaceri au grafica integrata, adica placa video este incorporata in procesorul propriu-zis.
Hard disk
Daca nu tineti cont de hardware-ul serverului, atunci calculatorul standard de birou, de regula, nu are cerinte mari de volum pentru stocarea informatiilor – este putin probabil ca va contine o colectie de clipuri video si muzica pentru sute de Gb. Daca computerul va fi folosit exclusiv pentru a lucra in programe de birou, cum ar fi Word, Excel sau PowerPoint, cateva sute de Gb vor fi suficiente pentru a stoca toate documentele de lucru, ceea ce inseamna ca exista o mare tenta pentru utilizarea unui SSD destul de spatios, dar extrem de rapid.
In final, merita mentionate si unitatile optice, care sunt un lucru din trecut, odata cu aparitia internetului de banda larga pe calculatoarele de acasa, dar pentru scopuri de afaceri, unele companii prefera inca sa foloseasca CD-uri si DVD-uri si, prin urmare, este logic sa echipam un computer cu un astfel de dispozitiv. Acestea nu sunt scumpe, ceea ce inseamna ca o astfel de achizitie este putin probabil sa afecteze drastic estimarea pretului final.