Cum sa devii electrician în 5 pași

electrician
Cercetează ce iti este necesar pentru a deveni electrician. Afla despre cerințele educaționale, sarcinile de muncă, salariul mediu și perspectivele de angajare pentru a afla dacă aceasta este cariera pentru dvs.

Pasul 1: Indatoririle unui electrician

În calitate de electrician, veți furniza și gestiona cablarea în case, fabrici și întreprinderi. Pentru a face acest lucru, veți citi planurile pentru a determina locațiile de ieșire, plăci de panou, circuite și alte tipuri de echipamente. Apoi, sunteți responsabil pentru conectarea firelor la transformatoare, comutatoare și alte componente. Toate lucrările pe care le faceți trebuie să respecte normele de stat pentru a asigura siguranța publică. Puteți alege să vă specializați fie în construcții unde veți instala sisteme de cablare, fie în întreținere unde veți actualiza sistemele de cablare.

Pasul 2: Luați cursuri relevante de liceu

Unele cursuri disponibile în liceu vă pot ajuta să vă pregătiți pentru o carieră de electrician. Unele posibilități includ algebră, geometrie, fizică, chimie, atelier, desen tehnic. Dacă sunteți interesat să înființați propria afacere într-o zi, trebuie să luați în considerare și cursuri în afaceri, antreprenoriat și contabilitate. Alăturați-vă la un club de electronică de liceu, vă va oferi un fundal suplimentar. De asemenea, puteți încerca să câștigați experiență prin voluntariat pentru organizații non-profit sau lucrați cu electrician în timpul verii.

Pasul 3: Obține un certificat sau un grad de asistent

Unele școli tehnice oferă certificat și programe asociate de gradul care vă va instrui în fundamentele sistemelor electrice de putere. Conținutul programului abordează teoria electrică, schița electrică, tehnicile de cablare și codul electric național, printr-un amestec de cursuri de clasă și de laborator. Programele asociate includ, de asemenea, cursuri de educație generală. Programele de certificare pot fi finalizate într-un an sau mai puțin. Gradul asociatului poate fi obținut în doi ani.

Pasul 4: Finalizați o ucenicie sponsorizată de industrie

Programele de ucenicie durează aproximativ patru ani până la sfârșit și sunt compuse din 144 ore de lecții de clasă. Creditele obținute în cadrul unui certificat sau al unui program asociat pot fi aplicate în vederea îndeplinirii acestei cerințe. Clasele acoperă citirea planului, siguranța, matematica, teoria electrică și siguranța în caz de incendiu. De asemenea, aveți nevoie de 2000 de ore de instruire la locul de muncă cu un electrician cu experiență. Sarcinile pe care le puteți aștepta să le îndepliniți includ găurirea peretilor cu bormasina, testarea cablurilor și a întrerupătoarelor și instalarea conductorilor.

Pasul 5: Obțineți o licență de electrician

Majoritatea statelor cer ca un electrician profesionist să obțină o licență. Ar trebui să contactați reprezentantul local pentru cerințele de licențiere. În majoritatea cazurilor, trebuie să treci examenele la Codul Național Electric și cunoștințele și teoria electrice comune. Odată ce sunteți licențiat, trebuie să urmați cursuri de perfecționare pentru a fi la curent cu completările sau modificările Codului Național Electric, precum și cu noi proceduri și materiale.