Ce educație am nevoie pentru a deveni un avocat?

avocatura

Indiferent dacă intenționați să vă specializați în dreptul mediului sau în dreptul familiei, va trebui sa absolviti mai intai liceul, iar apoi o facultate de drept

Dacă intenționați să practici ca avocat profesionist, veți avea nevoie sa treceti examenul de admitere in barou. Continuați să citiți mai multe despre cerințele educaționale pentru avocați și obțineți câteva sfaturi de pe siteul Baroului Bucuresti, unde puteti gasi liste cu toti membrii acestui barou.

Studii preliminare

Înainte de a merge la facultatea de drept, veți avea nevoie de o diplomă de bacalaureat. Solicitanții școlii de drept nu sunt obligați să aibă un anumit rol major pentru învățământul preuniversitar. Totusi, participarea la unele tipuri de cursuri vă vor ajuta odată ce veți ajunge la școala de drept. Acestea includ subiecte precum istorie, economie, științe politice, engleză și filosofie. Urmati cursuri care încurajează gândirea analitică, abilitățile de scriere și citire, cercetarea și comunicarea. Dacă alegeți să participați într-un domeniu netradițional, vă recomandăm să luați în considerare un subiect care se referă la specializarea juridică care vă interesează.

Intrarea la Facultatea de Drept

După ce obțineți diploma de bacalaureat, va trebui să luați testul de admitere la o facultate de drept acreditata de Ministerul Invatamantului pentru a ajunge la lucrati la un cabinet avocat asa cum doriti. Acest test poate fi un examen cu întrebări si răspunsuri multiple (test grila). Întrebările vă pot măsura abilitățile în logică, lectură și analiză.

Facultatea de Drept

Odată ce ați ajuns la facultatea de drept, veți invata, în general, trei ani. Indiferent de programa universitatii, veți petrece primul an de lucru pe cursuri fundamentale, cum ar fi cele privind dreptul constituțional, dreptul contractelor, procedură legala. După aceea, vă veți concentra pe specializarea dvs., care poate include una dintre următoarele:

  1. Drept civil
  2. Drept penal
  3. Dreptul familiei
  4. Dreptul administrativ
  5. Dreptul comercial
Experiența și dezvoltarea abilităților de avocat

În plus față de educație de la cursuri, poate doriți să obțineți experiență prin angajarea ca avocat cu jumate de normă la un birou juridic din Bucuresti. De asemenea, puteți profita de oportunitățile de a face față legalității juridice și de a participa la situațiile de probă oferite de școala de drept.