Centrala termica electrica, cu pompa incorporata

centrala termica electrica

Piata moderna a dispozitivelor de incalzire electrice este reinnoita in mod constant cu centrale termice cu tehnologii tot mai avansate. Desigur, centrala termica electrica fara pompa puteti sa o instalati singur, dar aici trebuie sa stiti subtilitatile unei astfel de probleme dificile.

Prin urmare, trebuie sa ne adresam specialistilor, iar acestea sunt cheltuieli suplimentare. Centrala instalata incorect poate conduce accidente sau poate confirma nemeritat ineficienta completa a incalzirii selectate, in special in sezonul rece. Pentru a evita toate problemele, este mai bine sa cumparati o centrala termica electrica dotata cu o pompa incorporata.

Centrala termica electrica cu pompa inseamna:

 • economie de timp si bani;
 • performanta generala ridicata a sistemului;
 • posibilitatea utilizarii unui cazan cu doua sau trei circuite.

Cum sa evitati greselile atunci cand alegeti o centrala termica electric cu o pompa?

Inainte de a cumpara o centrala electrica dotata cu pompa, trebuie sa analizati cu atentie si sa calculati totul. Este mai bine sa discutati totul cu un specialist al companiei de la care doriti sa o cumparati sau sa contactati un profesionist care sa o instaleze. El va ajuta la efectuarea unui calcul detaliat pe baza caruia va sfatuim sa selectati modelul corespunzator.

Centrala electrica cu doua circuite are un principiu de functionare automat, mai complicat decat cea cu un singur circuit. In schimb, la ​​schimbatorul de caldura, agentul termic este injectat in ambele circuite. Comutarea este efectuata utilizand o supapa cu doua cai care se comuta automat de la un controler special.

Avantajele cazanului electric cu pompa

Cererea pentru acest tip de centrale termice este in continua crestere, trebuie sa retineti mai multe avantaje pe care cumparatorii le-au evaluat:

 • o gama larga de modele va permite sa achizitionati echipamente ideale pentru locuinta dvs.;
 • modelele de ultima generatie ale cazanelor sunt cele mai eficiente, eficienta acestora fiind de peste 95%;
 • functionarea pompei incorporate este atat de bine gandita incat cazanul are cel mai economic consum de energie;
 • pompa circula pe deplin agentul termic prin circuite la viteza necesara;
 • incalzirea camerei si mentinerea temperaturii necesare este cea mai profitabila;
 • intreaga structura are parametri siguri pentru natura si om, deoarece produsele de combustie nu sunt eliberate;
 • majoritatea modelelor sunt gestionate automat si sunt deja configurate de producator.

Exista cateva aspecte carora trebuie sa le acordati atentie:

 • cu electricitate scumpa, acest tip de incalzire poate sa nu fie potrivit, desi acest tip de incalzire este mai profitabil decat celelalte;
 • cazanele ar trebui sa fie instalate numai in zone in care nu va exista posibilitatea unei intreruperi a alimentarii cu energie electrica, altfel fiind necesara o sursa suplimentara de incalzire;
 • este foarte important sa alegeti o centrala cu capacitatea necesara, altfel va trebui sa cumparati si sa instalati elemente suplimentare.

Acum multe modele moderne de centrale electrice au componente suplimentare. Acest tip de cazane poate fi mai scump decat cele simple.