Cum amenajezi camera unui scolar

birou

Atunci cand copilul incepe scoala, trebuie sa va ganditi la amenajarea camerei de studiu.

Acest lucru trebuie studiat si analizat din timp pentru ca scolarul să primeasca confort si o stare de bine atunci când îşi face temele sau învaţă. Atunci cand cumperi birou si scaun, dar si cand zugravesti poate spatiul e bine sa tii cont de cateva sfaturi utile.

Cea mai importanta piesa de mobilier este fara indoiala biroul. Se stie ca locul ideal este intr-o zona cu multa lumina natura, pe cat posibil in fata ferestrei. Lumina trebuie sa bata din fata sau eventual din stanga atunci cand copilul este dreptaci. Biroul trebuie amplasat in asa fel incat sa permita deschiderea ferestrei, iar camera sa aiba un aer proaspat si lejer.

Chiar daca nu putem sa asiguram o camera speciala pentru biroul scolarului, amplasarea mobilierului este esentiala pentru confortul celui mic si asigurarea unor rezultate scolare foarte bune. Daca nu poti amplasa la geam biroul atunci e nevoie de o lampa cu lumina rece, care sa permita o iluminare corecta si sa nu oboseasca ochii elevului.

Biroul ales trebuie sa se potriveasca cu inaltimea copilului, este de preferat sa alegeti un model reglabil care va putea fi modificat o data cu cresterea in inaltime a copilului, pozitia la birou trebuie sa fie una corecta. Alegeti un birou prevăzut cu sertare în care el să-şi păstreze cărţile şi caietele pentru şcoală, rechizitele şi uneltele de scris. Copilul trebuie invatat sa isi faca ordine pe birou. Puteti aseza tavi speciale pentru hartii, suporturi pentru creioane şi un organizator pentru rechizite. Câteva rafturi se pot monta pe peretele de langa birou.

Este de preferat sa alegeti nuante neutre atunci cand zugraviti camera in care se afla copilul. Nu trebuie sa ii fie distrasa atentia si are nevoie de concentrare la lectii.