Utilizari populare pentru rulourile exterioare

Rulouri exterioare metalice

Practicitatea, estetica, fiabilitatea si durabilitatea rulourilor exterioare au asigurat popularitatea si cererea lor tot mai mare. Unde sunt folosite cel mai des ca dispozitiv de protectie fiabil si adecvat? Pot fi enumerate urmatoarele aplicatii:

  • Instalare pe ferestre din PVC in case private, precum si la apartamente si birouri situate la parterul cladirilor cu mai multe etaje. Scopul aici este de a combina protectia fiabila cu un nivel suficient de estetic al fatadei cladirii.
  • Cerere de protectie antivandalism a ferestrelor, vitrinelor, usilor si portilor din magazine, depozite, birouri, institutii publice. Cele mai durabile structuri, greu de distrus, sunt selectate aici.
  • Instalare pe veranda, foisor, terasa. In astfel de situatii, este foarte important sa alegeti rulouri care se potrivesc perfect cu decorul exterior al unei astfel de structuri. Ar trebui sa arate elegant si atractiv, pentru a nu incarca vizual foisorul sau terasa respectiva.
  • Protectia ferestrelor in incaperile situate la demisolul cladirilor cu mai multe etaje. Si aici sunt importante caracteristicile antivandalism si antiefractie ale dispozitivelor de protectie metalica.

Astfel, exista o multime de situatii in care este cu adevarat recomandabil sa instalati nu grile, ci rulouri exterioare.

Dar ce materiale se folosesc la fabricarea de rulouri exterioare?

Atunci cand alegeti astfel de produse, este necesar sa fiti atenti din ce metal este fabricat produsul. Acesta este un criteriu important pentru selectarea rulourilor de protectie pentru o anumita cladire. Urmatoarele materiale sunt optiuni standard de productie:

Otel. Aceasta optiune va oferi cea mai mare rezistenta si fiabilitate. In plus, otelul se caracterizeaza prin durabilitate maxima si rezistenta la coroziune. Trebuie avut in vedere faptul ca un rulou din otel va costa mult mai mult decat analogii sai din alte materiale.

Fier. Acest material are la randul sau parametri de rezistenta ridicata, care sunt destul de suficienti pentru indeplinirea sarcinii de protectie atribuite. In plus, rulourile din fier sunt mult mai ieftine decat cele din otel. Ca protectie antivandalism, acest material este cel mai fiabil din punct de vedere al pretului si calitatii.

Aluminiu. Desi mai putin durabil decat cele din fier sau otel, este cel mai usor si mai ieftin material dintre cele enumerate. Rulourile exterioare fabricate din aluminiu indeplinesc, mai presus de toate, functie de protectie solara. Cu toate acestea, cu o grosime suficienta a lamelelor, acestea sunt la fel de capabile sa protejeze ferestrele termopan impotriva deteriorarii lor de catre vandali si huligani.

Vopselele sub forma de pulbere, care astazi sunt prezentate intr-o mare varietate de culori, se potrivesc foarte bine pe suprafetele metalice ale rulourilor realizate din materialele mentionate mai sus. Prin urmare, puteti oricand sa comandati rulouri exterioare metalice, pentru a fi vopsite in culoarea dorita.

Armaturi folosite

In cele din urma, este necesar sa se acorde atentia cuvenita armaturilor acestor dispozitive. Este foarte important ca cele ce echipeaza copertinele sa fie cat mai puternice posibil, deoarece atunci cand rulourile sunt deschise, acestea sunt sub o sarcina semnificativa. In plus, balamalele trebuie protejate cu stifturi anti-detasabile pentru a preveni indepartarea rulourilor de pe copertine. Daca abordati cu atentie alegerea unui astfel de dispozitiv de protectie precum rulourile metalice externe, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la inviolabilitatea camerelor dotate cu acest gen de sisteme de protectie.